Adoptie & verandermanagement

De moderne digitale werkomgeving is niet meer weg te denken. Door COVID-19 zijn noodgedwongen goede stappen gezet om meer hybride te werken. Maar hoe zorgen we ervoor dat we deze winst vasthouden? Hoe laat je de mensen en teams in jouw organisatie nóg beter samenwerken, om zo jouw bedrijf naar een hoger level te tillen?

Een organisatie verbeteren gaat niet vanzelf. Weerstand is onderdeel van ieder verbeterproces. Het komt voort uit de organisatie zelf: die bestaat uit mensen. Om verbeteringen te bewerkstelligen, moet je deze mensen dus meekrijgen. Door het enthousiasme en de ervaringen van de medewerkers te gebruiken, breng je de organisatie verder in verandering én verbetering.

e-office helpt jouw medewerkers om moderne technologie op een natuurlijke manier te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. Om de technologie voor hen te laten werken, en niet andersom. Dat noemen wij adoptie van techniek. Het resultaat? Ze krijgen meer voor elkaar, maken meer goede beslissingen en dragen daardoor direct bij aan de doelstellingen van de organisatie.

Onze visie & aanpak.

Belangrijk is om oog te hebben voor drie aspecten: mens, organisatie en techniek. Het succesvol adopteren van een (digitaal) verbetertraject kan niet zonder deze gecombineerde aanpak. Door te beginnen vanuit de mens – wij noemen dat Put people first – tillen we de organisatie naar een hoger level. Onze change managers helpen jouw organisatie deze belangrijke stap te maken, door samen met alle stakeholders het nieuwe besturingsmodel voor de moderne organisatie te ontwerpen en te implementeren.

We beginnen met een hands-on plan, waar we eerst de urgentie vaststellen. Welke verbetering is nodig? Wat is ons doel? Wat willen we ermee bereiken en hoe past het binnen onze visie en cultuur? Daarna gaan we aan de slag. We onderzoeken welke tactieken de organisatie verder brengen. Hoe houden we de medewerkers verbonden aan het grote doel? Hoe kunnen we de samenwerking in de organisatie aanmoedigen en verbeteren? Hierna gaan we samen aan de slag met het behalen van de afgesproken doelen. We beginnen met de quick wins en werken vanuit daar door naar werkbare verbeteringen, terwijl we leren én de verbinding met de mensen in de organisatie behouden. Zo zetten we de stappen naar succes: een succesvolle business change!

Neem contact met ons op

“Het belangrijkste resultaat van het traject met e-office is dat collega’s de nieuwe tooling en werkwijze meer omarmd hebben. De tooling laat het kantoor nu echt optimaler werken.”

Frank van Galen, BUas

Bekijk de klantcase

Tools waar wij adoptie & verandermanagement voor doen:

Teams

Microsoft Teams is het communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft. In dit platform komen alle aspecten van samenwerking samen.

SharePoint

SharePoint is een platform om (interne) websites te maken. Een veilige plek voor het opslaan en delen van informatie en nieuws. Het maakt gebruik van standaard bouwblokken om jouw website te personaliseren. 

Office

Het Officepakket bestaat uit Excel, Outlook, PowerPoint, en Word. Wanneer je dit pakket als onderdeel van jouw Office 365 abonnement afneemt, maak je altijd gebruik van de meest actuele versie. Naast de geïnstalleerde applicaties op jouw werkplek kun je Office ook als een mobiel of tablet of online gebruiken.

Outlook

Gebruik Outlook om jouw e-mail en agenda te beheren. Werk je met taken in Outlook? Synchroniseer deze met To Do om ook deze taken in Tasks terug te laten komen.

HCL Notes

Notes is de e-mailclient-software die teams toegang geeft tot e-mail-, agenda- en contactbeheerfuncties en naadloos andere samenwerkingstools en zakelijke Domino-toepassingen integreert. Notes transformeert dagelijkse e-mail in een operationeel centrum.

HCL Connections

Connections is een samenwerkingsplatform dat medewerkers verbonden en betrokken houdt. Connections helpt bij het creëren van een persoonlijk, goed ontworpen, digitaal kantoor met op rollen gebaseerde inhoud en tools om teams gefocust te houden op het behalen van zakelijke doelstellingen. 

HCL Sametime

HCL Sametime is een platform voor chat- en videovergaderingen, gebouwd voor de manier waarop moderne organisaties werken: behendig, veilig en op afstand. IJzersterke gegevensprivacy, versleuteling en controleerbaarheid.

Microsoft Viva

Microsoft Viva is een employee experience platform dat je helpt een werkomgeving te creëren waarin mensen op de eerste plek staan. Viva Connections, Topics en Learning bouwen voort op het succes en de mogelijkheden van Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps die mensen elke dag gebruiken. Want wanneer mensen en technologie samenkomen kunnen we zoveel meer bereiken!

Gerelateerde blogs