As a Service

Sinds de oprichting van e-office ontwikkelen wij producten die speciaal voor onze klanten ontworpen zijn. En wanneer zo’n product bevalt, maken we er vaak standaard services van. Dat betekent dat we het product verder ontwikkelen, zodat het ook voor andere organisaties te gebruiken is. Met 30 jaar ervaring op zak, hebben we inmiddels een aantal standaard services ontwikkeld. Een paar voorbeelden:

Avy
Speciaal ontwikkeld voor de hybride werke: onze chatbot Avy. Waar je ook bent, wanneer je maar wilt: Avy staat altijd voor je klaar. Jouw medewerkers kunnen vragen stellen over het gebruik van alle systemen binnen de organisatie. Naast tips, geeft Avy ook extra informatie over de afspraken en werkwijzen die gelden.

Askapp
‘Zeg, weet jij misschien iets over…’. Zo’n beetje de meest gestelde vraag binnen organisaties. Want soms wil je in contact komen met iemand die veel weet over een bepaald onderwerp. Of iemand die ooit iets voor een bepaalde klant heeft gedaan. Of misschien wel Spaans spreekt. Maar zie ‘m maar eens te vinden, die collega die je nét dat ene kan vertellen waar jij naar opzoek bent. ASKAPP biedt de mogelijkheid om de ‘wie-vraag’ te stellen en je in contact te brengen met de juiste persoon.

e-productivity
Werken teams en afdelingen wel efficiënt met de hulpmiddelen die hen wordt geboden? Werken ze te lang of juist erg onregelmatig? Met onze monitoring-service e-productivity wordt het gedrag van groepen medewerkers (teams, afdelingen, units) inzichtelijk, zodat ze met andere groepen vergeleken kunnen worden. Uiteraard allemaal met respect voor de privacy van de medewerkers. De inzichten biedt jouw organisatie de mogelijkheid om calculated interventions uit te voeren en het resultaat te meten.

Onze visie & aanpak.

Benieuwd naar hoe e-office As a Service binnen jouw organisatie aan kan pakken?

Neem contact met ons op

Gerelateerde blogs