Put people first

Het verschil tussen Volt MX en Volt MX Go 

In een vorige blog vertelde onze eigen HCL Consultant Erwin te Kortschot wat het low code app development platform HCL Volt MX nou eigenlijk precies is en wat je er mee kunt. Maar er is ook nog zoiets als HCL Volt MX Go. Het zijn beide producten van HCL Software die zich richten op de ontwikkeling van mobiele en webapplicaties. Maar wat is het verschil tussen Volt MX en Volt MX Go? En waarvoor gebruik je het één, en waarvoor het ander? In deze blog legt Erwin de verschillen én mogelijkheden van beide platformen uit.

Dit item delen:

“Beide platformen kennen een andere doelgroep.”

Om met de deur in huis te vallen, benoemt Erwin meteen het belangrijkste verschil: “Volt MX is een breder platform dan Volt MX Go. Volt MX is namelijk een uitgebreid applicatie-ontwikkelingsplatform dat zowel low-code, no-code als pro-code mogelijkheden biedt. Het is gericht op het snel bouwen en implementeren van moderne, cross-platform applicaties met een focus op flexibiliteit en schaalbaarheid. Volt MX Go, aan de andere kant, is specifiek ontworpen om HCL Domino, IBM AS/400 en andere mainframe-systemen te moderniseren. Hierbij ligt een sterke nadruk op integratie en gebruiksvriendelijkheid van bestaande systemen. Volt MX Go maakt gebruik van een eigen Foundry, waarmee we door middel van een Domino REST API kunnen aansluiten op Domino applicaties.”

Dit belangrijkste verschil zorgt er ook voor dat beide platformen een andere doelgroep kennen. Erwin legt uit: “Volt MX is gericht op ontwikkelaars van organisaties die snel, complexe, schaalbare applicaties willen bouwen voor mobiele web- en desktopomgevingen. Volt MX Go richt zich specifiek op organisaties die bestaande Domino applicaties, AS/400 systemen en mainframe-omgevingen willen moderniseren door middel van mobiele en webapplicaties. Volgens HCL Software zelf is het zelfs ‘de snelste en meest betaalbare manier om je Domino app-portfolio te moderniseren’. Kortom: wil je integreren met je bestaande (Domino) omgeving, dan is Volt MX Go je keuze. Wil je meer, dan ga je voor Volt MX.”

Verder bevat Volt MX Go ook de nieuwe programmeertalen VoltScript en VoltFormula, waarmee de logica van bestaande Notes-applicaties rechtstreeks van Domino naar Volt MX kan worden overgedragen.

“Doe hier je voordeel mee!”

e-office nieuws

“Door deze verschillen in functionaliteit en doelgroep, kunnen organisaties kiezen welk platform het beste past bij hun specifieke behoeften op het gebied van applicatieontwikkeling en systeemmodernisatie”, legt Erwin uit. “Mooi dat HCl Software op die manier (eind)gebruikers meedenkt!” Tot slot heeft Erwin de significante verschillen tussen Volt MX en Volt MX Go nog even voor je naast elkaar gezet. Doe er je voordeel mee!

Volt MX

  1. Platform: Volt MX is een uitgebreide applicatie-ontwikkelingsplatform dat zowel low-code als pro-code mogelijkheden biedt.
  2. Doelgroep: Gericht op ontwikkelaars en bedrijven die snel complexe, schaalbare applicaties willen bouwen voor mobiele, web- en desktopomgevingen.
  3. Functionaliteiten:
    • Cross-platform ontwikkeling: Ondersteunt het bouwen van applicaties voor iOS, Android, web en desktop vanuit een enkele codebase.
    • Visualisatie en integratie: Biedt uitgebreide mogelijkheden voor data-integratie en visualisatie.
    • Cloud-agnostisch: Ondersteuning voor meerdere cloud-omgevingen, zoals AWS, Azure en private clouds.
    • Security: Geavanceerde beveiligingsfuncties en compliance-tools.
    • Analytics en monitoring: Ingebouwde analysetools om gebruikersinteractie en prestaties te monitoren.
    • AI en IoT: Integratie met AI en IoT diensten voor geavanceerde applicatiefuncties.

Volt MX Go

  1. Platform: Volt MX Go is een gespecialiseerde uitbreiding van het Volt MX platform, specifiek ontworpen voor gebruik met HCL Domino, IBM AS/400 en andere mainframe-systemen.
  2. Doelgroep: Gericht op bedrijven die bestaande Domino applicaties, AS/400 systemen en mainframe-omgevingen willen moderniseren door middel van mobiele en webapplicaties.
  3. Functionaliteiten:
    • Integratie met bestaande systemen: Naadloze integratie met HCL Domino, IBM AS/400 en andere mainframe-systemen.
    • Modernisatie: Helpt bij het moderniseren van groene schermen en andere verouderde interfaces naar moderne, gebruiksvriendelijke interfaces.
    • API-management: Mogelijkheden om bestaande Domino en AS/400 applicaties om te zetten naar API’s voor gebruik in nieuwe applicaties.
    • Toegankelijkheid: Maakt het toegankelijker om de kracht van moderne technologieën te benutten zonder uitgebreide herontwikkeling van legacy-systemen.
    • Beveiliging en naleving: Specifieke tools en functies om te voldoen aan de beveiligings- en nalevingsvereisten van mainframe-omgevingen.